A C D E F H I M P R S T W

Temperatuurklasse M1

VERSE PRODUCTEN PROFESSIONEEL PRESENTEREN

Temperatuurklasse M1 voor het koelen van bijvoorbeeld vlees, gehakt of gevogelte.

Voor bijna alle levensmiddelen is koeling een doeltreffend middel om de versheid op korte tot middellange termijn te bewaren. Koude verlaagt de temperatuur van het voedsel en vertraagt de fysiologische, biochemische en microbiologische rottingsprocessen.

Omdat de detailhandel zich steeds meer richt op de versheid van de goederen, is er de laatste jaren veel vooruitgang geboekt op het gebied van innovatie en ontwikkeling van koelinstallaties met adequate prestaties.

De professionele NordCap commerciële koelinstallaties zijn met hun technologie en functionaliteit en hun ontwerp trendsetters in de koelbranche. Zij garanderen een perfecte koeling, precies afgestemd op de behoeften van de afzonderlijke levensmiddelengroepen, onder optimale, hygiënische omstandigheden. Voorwaarde hiervoor is natuurlijk dat de juiste bewaartemperaturen voor levensmiddelen bekend zijn en ook worden aangehouden.

 

 

voorgeschreven opslagtemperaturen

Voedsel

Aanbevolen opslagtemperaturen

0 tot +3 °C Vleesproducten (gehakt, slachtafval, kant-en-klaarmaaltijden) 0 tot +2 °C (of -1 tot +1 °C)
0 tot +4 °C Gevogelte, konijn, wild 0 tot +2 °C
0 tot +6 °C Vlees en worstproducten +2 tot +4 °C
0 tot +2 °C Vis, schelpdieren 0°C
+5 tot +15 °C levende tweekleppige weekdieren +6 tot +10 °C
0 tot +3 °C Kant-en-klaar maaltijden (met vlees of vis) 0 tot +2 °C (of -1 tot +1 °C)
0 tot +6 °C Melkproducten +4 tot +6 °C (of +2 tot +4 °C)
0 tot +4 °C Verse melk +2 tot +4 °C (of 0 tot +2 °C)
0 tot +8 °C Eieren +4 tot +6 °C
0 tot +8 °C Gekoeld fruit en groente +4 tot +8 °C

NordCap Beispielprodukte mit Temperaturklasse M1